Rotfruktssoppa med matvete

Tid: 20 minuter

Nyttig, lättlagad läcker soppa.

Ingredienser

  • 2 dl matvete
  • 8 dl – 1 l grönsaksbuljong
  • 400 g blandade rotfrukter, t ex morot, palsternacka, potatis
  • 1 msk spiskummin
  • 1 knivsudd sambal oelek
  • 1 dl crème fraiche
  • Rivet skal och lite juice från en KRAV-märkt lime
  • Instruktioner

    1. Koka upp grönsaksbuljongen och lägg i matvetet. Låt sjuda på svag värme. Tillsätt rivna rotfrukter och låt dem koka med. Tillsätt spiskummin och sambal oelek och låt allt koka tills matvetet är klart. Se anvisningen på förpackningen.
    2. Blanda under tiden rivet limeskal i crème fraichen och droppa i lite limesaft.
    3. Häll upp soppan och servera den rykande het med en klick lime-crème fraiche på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben