Rotsakspannkaka med skinka

Serverar: 4 portioner

Detta är ett äldre recept från viktväktarna med då 6,5p per portion.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 bit rotselleri (100g)
  • 1 purjolök
  • 3 ägg
  • 6 dl lättmjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • 3-4 tomater
  • 10 skivor (100 g) skinka
  • 1-2 tsk oregano
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 dl riven ost (max 17%)
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatis, morötter och selleri fint. Skölj, ansa och strimla purjolök. Vispa samman ägg och hälften av mjölken.
    2. Tillsätt mjöl och salt och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och blanda i rotfrukter och purjolök. Häll smeten i en lätt smord långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen 250 grader, ca 20 minuter.
    3. Skölj och skiva tomater. Lägg tomat och skinkan på den halvfärdiga pannkakan. Krydda med oregano, peppar och strö över osten. Grädda ytterligare ca 10 minuter. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben