Rotsaksplättar och skinka

Serverar: 2 portioner

Grädda plättar eller pannkakor. - Lika gott vilket som Smalmat om man använder lättmjölk, margarin

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk 3% eller lättmjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 potatisar
  • 1 morot
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 100 g rökt skinka
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, resten av mjölken och salt. Vispa slätt. Skala potatis och morot, riv dem fint direkt ner i smeten. Smält matfettet och blanda ner det i smeten.Grädda plättar i plättlagg eller klicka ut smeten i en stekpanna.
    2. Grädda på medelstark värme tills de har fin färg. Finhacka skinkan och strö över plättarna. Garnera med gräslök
    3. 400 kcal/port

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben