Rucolaplättar med räkor och rom

Serverar: 2 portioner

Läckert gröna plättar som toppas med lyxiga räkor och rom. Rucola ger lite pepprig smak men det blir också gott med färsk spenat. 425 kalorier per portion.

Ingredienser

  • ½ dl bovetemjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 msk smält smör + ½ msk till stekning
  • 25 g rucolablad
  • Tillbehör och garnering
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 dl skalade räkor
  • 50 g fiskrom
  • Dillkvistar
  • Rucolablad
  • Instruktioner

    1. Vispa ut mjölet och bakpulvret i hälften av mjölken. Tillsätt ägg, salt och 1 msk smält smör. Mixa rucolan med resten av mjölken och rör ner i smeten. Stek 10-12 lite tjocka plättar i resten av smöret.
    2. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben