Rullrån

Serverar: 30 portioner

Min väninnas goda rullrån.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ dl potatismjöl
  • 150 g smält margarin
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker.
    2. Tillsätt mjöl, potatismjöl,det smälta margarinet och vattnet.
    3. Värm ett rånjärn på båda sidor. Smörj lite första gången så att man vet att rånen lossnar.
    4. Lägg i en liten klick smet, vik igen järnet, vänd och kolla så att rånen blir lagom gräddade. Håll koll !
    5. När rånen är färdiggräddade rullas de genast med hjälp av en rånpinne. Man kan också hänga dem över ett glas, så att en skål bildas. Den kan sen fyllas med t.ex vispad grädde och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    kekke46 13 juni 2010

    Ska pröva dina rullrån dom ser goda ut. Tack för receptet

    kekke46 20 juni 2010

    Har gjort din underbara goda och spröda rullrån. Det blir en 5 poängare

    carolalena 26 juli 2010

    Har köpt ett rullrånsjärn på loppis och sökt recept på rån. Hittat ditt recept och skall prova det framöver. Hälsn Carola

    mat-ilda 18 februari 2013

    De bästa och godaste rullrånen som finns Lätta att hantera å smälter i munnen ...muuummms.Tusen tack för receptet..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben