Spröda rullrån

Serverar: 30 portioner

Jättegoda. Går även att göra lite större så man kan fylla dem med glass.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 dl smält smör
  • Instruktioner

    1. Rör socker , vetemjöl , vatten och smält avsvalnat smör till en slät smet. Låt smeten stå och svälla en stund.
    2. Värm ett rånjärn på spisen. Bred ut cirka 1 msk smet i järnet med hjälp av en matsked. Grädda cirka 1 minut på varje sida. Ha låg värme på plattan , prova dig fram. Rulla det varma rånet runt en kavelpinne. Lossa och lägg på galler så det svalnar.
    3. För glassrån har jag tagit cirka 3 matskedar i järnet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nojjan69 1 augusti 2009

    Min farmor från Tyskland gjorde alltid såna här. Kanongoda. Tack för recptet !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben