Rulltårta med färskost och björnbärssylt

Philadelphiaost som fyllning för rulltårtan friskt syrlig.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Socker att rulla tårtan i
  • Fyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 ½ dl björnbärssylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver , sikta och vispa försiktigt ner i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en stor långpanna. Grädda i mitten av ugnen i knappt 5 minuter.
    3. Strö kakans del med socker, lägg på ett bakplåtspapper och vänd så att kakans undersida kommer upp. Vänta någon minut och lossa på det bakplåtspapper som nu är överst. Låt svalna några minuter.
    4. Rör färskosten mjuk och bred ut den tunt över kakan. Bred sylten i ett lager ovanpå och rulla ihop kakan på längden. Låt gärna stå kallt en stund så är det lättare att skära upp den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben