Rulltårta med frukt- och nötchoklad

Riktigt smarrig rulltårta! Nästa gång du shoppar i Danmark, så passa på att handla chokladrullar på Føtex.

Ingredienser

  • 125 g russin
  • 4 msk Cointreau eller annan apelsinlikör
  • 175 g mörk choklad, bruten i bitar
  • 5 ägg, delade i gulor och vitor
  • 150 g strösocker
  • 75 g oskållade hasselnötter, rostade och hackade
  • Fyllning
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl matlagningsyoghurt
  • Garnering
  • Chokladrullar
  • Florsocker, att sikta över
  • Instruktioner

    1. Smörj och klä en ugnsfast form, 33 x 23 cm, med smörpapper. Smörj papperet. Lägg russinen och likören i en skål och låt dra 2-3 timmar.
    2. Låt russinen rinna av. Spara likören. Lägg chokladen i en skål och ställ över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält. Vispa samman äggulorna och sockret i en skål tills smeten är tjockflytande och ljus. Vispa ner den smälta chokladen och därefter russinen och nötterna.
    3. Vispa äggvitorna i en separat skål tills de är styva. Vänd med hjälp av en stor metallsked ner äggvitorna i äggulesmeten.
    4. Häll upp blandningen i den smorda formen och bred ut den in i hörnen. Grädda i 175°C i 20-25 minuter tills den har jäst upp och nätt och jämnt har stelnat.
    5. Beströ ett stycke smörpapper med strösocker. Stjälp upp kakan på papperet och dra bort smörpapperet. Täck med en fuktad kökshandduk och låt svalna.
    6. Vispa grädden med den sparade likören tills den bildar toppar. Rör ner yoghurten, bred den över kakan och rulla samman från kortänden. Garnera med chokladrullar och florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben