Rulltårta med knäckig daim och röda bär

Serverar: 10 portioner

Rödbetorna i smeten gör rulltårtan vackert rosa. En rulltårta kan enkelt förvandlas till lyxiga bakelser!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1½ dl socker
  • ½ dl råsocker
  • 6 msk potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk råa rödbetor, rivna
  • Fyllning
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1100 g Daim
  • ½ dl tranbär eller gojibär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa ägg, socker och råsocker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem med de rivna rödbetorna i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 42x32 cm, med bakplåtspapper. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 7 minuter.
    3. Stjälp upp bottnen på ett bakplåtspapper med socker, gärna med en fuktig kökshandduk under. Låt långpanna ligga ovanpå kakan under tiden den kallnar.
    4. Vispa grädden lätt i en bunke. Krossa Daimen i småbitar och vänd ner i grädden tillsammans med bären. Blanda runt.
    5. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den. Lägg skarven nedåt. Förvara den i kylskåp fram till servering.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben