Rulltårta med kolakräm och hallon

Serverar: 1 portioner

Använd gärna en termometer till kolan som ska kokas till 120°.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk vatten
  • Kolakräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • Fyllning
  • 125 g hallon, färska
  • Instruktioner

    1. Börja med kolakrämen: Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull och låt blandningen koka tills den tjocknar. Prova genom kulprovet: Droppa lite kola i kallt vatten. Om droppen går att forma till en kula är kolan klar. Låt svalna.
    2. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Rör ner vatten. Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
    4. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper och dra bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna och bred sedan på kolakrämen. Fördela hallon ovanpå och rulla ihop kakan. Förvara rulltårtan svalt, inrullad i smörgåspapperet tills den ska skäras upp och serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben