Rundstycken i långpanna
Serverar:
20-25 portioner
Tid:
2 timmar
Min dotter äter detta brödet istället för en fika.
Ingredienser
50 g jäst
7 dl vatten
50 g smör
Ca 1 kg mjöl
1 tsk salt
1 msk socker
Instruktioner
Smält smöret, häll i vattnet och värm till fingervarmt. Rör ut jästen. Tillsätt det mesta mjölet salt och socker. Arbeta smidig. Jäs i 30 min.
Rulla bullar och lägg tätt i långpanna. Jäs i 20-30 min. Pensla med ägg och ev lite frö. Grädda i 15-20 min i 225 grader.
Jag brukar variera mina mjölsorter beroende på vad jag har hemma.
Liknande recept
Glasyrkaka i långpanna
4.7
40 min
20
8
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Havregrynskaka i långpanna
4.6
40 min
24
7
Wienerbröd i långpanna
4.7
5
Makaronipizza i långpanna
3.9
4-6
11
Saftiga rågbitar i långpanna.
4.8
4 h
1
3
Ingers långpanna
4.5
8-10
19
Morot- och solrosbröd i långpanna
4.4
1 h 30 min
24
13
Berits "wienerbröd" i långpanna
4.7
20-25
41
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!