Rundstycken i långpanna

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 2 timmar

Min dotter äter detta brödet istället för en fika.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 50 g smör
  • Ca 1 kg mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, häll i vattnet och värm till fingervarmt. Rör ut jästen. Tillsätt det mesta mjölet salt och socker. Arbeta smidig. Jäs i 30 min.
    2. Rulla bullar och lägg tätt i långpanna. Jäs i 20-30 min. Pensla med ägg och ev lite frö. Grädda i 15-20 min i 225 grader.
    3. Jag brukar variera mina mjölsorter beroende på vad jag har hemma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben