Russinbröd

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett bröd med lite smak av kanel. Väldigt lättbakade och svåra att misslyckas med.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl farinsocker
  • 1/2 msk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 l vatten
  • 1/2 kg vetemjöl
  • 1/2 kg rågsikt
  • 50 g jäst
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i farinsocker, kanel och salt. Häll sedan på det fingervarma vattnet ca 37 grader. Blanda i ägg, russin och de två mjölsorterna. Låt degen jäsa i bunken 30 minuter.
    2. Arbeta snabbt ut till tre runda bröd. Låt dem jäsa på bakplåtspapperklädd plåt i ca 30 minuter. Snitta bröden med en vass kniv och pensla dem med lite honung utvispat i vatten.
    3. Grädda bröden i 175 grader i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben