Russinbullar
Serverar:
25-30 portioner
Gott till kaffe eller the
Ingredienser
50 g jäst
100 g mjukt smör
2 dl fingervärmt mjölk
1 knivspets salt
50 g socker
1 ägg
100 g russin
500 g vetemjöl
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm tills det är fingervärmt.
Smula jästen i en skål och tillsätt det smälta smöret och mjölken lite åt gången.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
Dela degen i 25-30 bitar.
Forma dom till bullar och låt jäsa igen i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
Baka i mitten av ugnen i 12 minuter i 220 grader.
Lägg bullarna på galler och låt dom kallna lite.
Liknande recept
Nöt-och russinbullar
28
Russinbullar med citron.
24
Kryddiga russinbullar
12
Russinbullar med äpple
1
Valnöts- och russinbullar
20
Big bang-bulle
1
Kommentarer (1)
izapizzan
24 augusti 2011
Verkar goda, ska testa. (:
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Verkar goda, ska testa. (: