Russinbullar

Serverar: 25-30 portioner

Gott till kaffe eller the

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl fingervärmt mjölk
  • 1 knivspets salt
  • 50 g socker
  • 1 ägg
  • 100 g russin
  • 500 g vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm tills det är fingervärmt.
    2. Smula jästen i en skål och tillsätt det smälta smöret och mjölken lite åt gången.
    3. Låt degen jäsa i 30 minuter.
    4. Dela degen i 25-30 bitar.
    5. Forma dom till bullar och låt jäsa igen i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
    6. Baka i mitten av ugnen i 12 minuter i 220 grader.
    7. Lägg bullarna på galler och låt dom kallna lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    izapizzan 24 augusti 2011

    Verkar goda, ska testa. (:

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben