Nöt-och russinbullar

Serverar: 28 portioner

Underbart goda!

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk salt
  • 2 dl vetekli
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 50 g hackade nötkärnor (valnötter)
  • 1½ dl russin
  • Garnering
  • Vetekli
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.Tillsätt matfett, sirap och salt. Blanda därefter ner vetekli, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta degen smidig.
    2. Blanda i slutet av degknådningen ner de hackade nötkärnorna och russinen. Låt degen vila under bakduk i bunken i ca 45 minuter.
    3. Ta upp degen och forma den till en längd. Pensla längden med vatten och strö på vetekli. Skär upp till kubbar och lägg dem på bakpappersklädd plåt att jäsa i 25-30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda de färdigjästa bullarna i ca 8 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben