Russinkaka
En god kaka som jag hittade i en mattidning för ett tag sen
Ingredienser
200 g smör
2 2/3 dl strösocker
4 ägg
100 g grovt hackade hasselnötter
2 ½ dl russin
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Instruktioner
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda nötterna med russin,mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten.
Smörj en ugnsfast form med avtagbara kanter och häll i smeten. Grädda i ugnen i 150 grader i ca 65 min.
Liknande recept
Russinkakor
5
15 min
28-30
4
Russinkakor med kanel
4.5
25
2
Tunna russinkakor
4
1 h
20
2
Russinkakor med nötter
30-40
Kryddiga russinkakor
35
Russinkaka med cognac
1
Russinkakor
50
Rom - russinkaka
16
Mormors russinkaka
5
1 h
1
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!