Russinkaka i långpanna

En lätt kaka att göra i långpanna.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ¼ dl socker
  • 4 ägg
  • ½ dl grädde
  • 4 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 pkt russin ca 250 g
  • Instruktioner

    Kläd en liten långpanna 20 gånger 30 cm. Rör fett och socker vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget och rör om väl mellan varje, blanda ner grädden. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och russinen och rör tills smeten är väl blandad. Häll smeten i långpanna och platta till översidan. Grädda i 200 grader längst ned i ugnen ca 20-30 minuter. Låt kakan svalna lite på plåten innan den stjälpes upp på galler för att kallna. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben