Rut på Skärets valnötskaka

Serverar: 8-10 portioner

Serverad med nötterna i mörk sirap och en klick vispad grädde är det en smaksensation!

Ingredienser

  • Kakan
  • 4 äggvitor
  • 60 g grovt hackad mörk choklad
  • 50 g fint hackade valnötter
  • 1 1/4 dl strösocker
  • Nötterna
  • 1 dl hela valnötter
  • 1 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant.
    2. Vispa vitor och socker hårt och blanda i choklad och nötter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills kakan har stannat.
    3. Nötterna: Koka nötterna 5 minuter i lite vatten. Häll av vattnet och låt nötterna rinna av. Sjud nötter och sirap i en minut. Låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben