En enkel och lyxig fredagsrätt.
Valfri svamp t.ex. kantareller, trattisar eller skogschampinjoner. Gott till är också en enkel tomatsallad och frästa schalottenlökar. Tillbehören kan varieras i det oändliga.
Ingredienser
4 biffar (à ca 150 g, gärna ryggbiff)
700 g mandelpotatis
3 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
200 g valfri svamp
2 dl crème fraiche med karljohanssvamp
Smör till stekning
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skiva potatisen på längden i ½ cm tjocka skivor.
Blanda runt med oljan och generöst med salt, peppar och rosmarin. Lägg ett tunt lager i en långpanna och rosta ca 15 minuter. Vänd en gång.
Skiva ev svampen, stek den i smör. Rör i crème fraichen. Håll varmt.
Stek biffarna i smör ca 3 minuter på var sida. Servera gärna med förvällda bönor med lite citron och salt.