Ryggbiff med mandelpotatis och svamp

Serverar: 4 portioner

En enkel och lyxig fredagsrätt. Valfri svamp t.ex. kantareller, trattisar eller skogschampinjoner. Gott till är också en enkel tomatsallad och frästa schalottenlökar. Tillbehören kan varieras i det oändliga.

Ingredienser

  • 4 biffar (à ca 150 g, gärna ryggbiff)
  • 700 g mandelpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 200 g valfri svamp
  • 2 dl crème fraiche med karljohanssvamp
  • Smör till stekning
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skiva potatisen på längden i ½ cm tjocka skivor.
    2. Blanda runt med oljan och generöst med salt, peppar och rosmarin. Lägg ett tunt lager i en långpanna och rosta ca 15 minuter. Vänd en gång.
    3. Skiva ev svampen, stek den i smör. Rör i crème fraichen. Håll varmt.
    4. Stek biffarna i smör ca 3 minuter på var sida. Servera gärna med förvällda bönor med lite citron och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben