Rysk ostkaka

Serverar: 10 portioner

95 kalorier per portion Denna ryska rätt kallas pashlka och serveras traditionellt till påsk.

Ingredienser

  • 300 g lätt kesella
  • 50 g margarin
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk socker
  • 25 g mandelspån
  • 100 g torkade aprikoser
  • Rivet skal av ½ citron
  • Instruktioner

    1. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter.
    2. Lägg kesellan i en matberedare, tillsätt margarin och äggula, blanda väl.
    3. Hacka aprikoserna och tillsätt dem, vaniljsockret, socker, mandel, och citronskal, blanda snabbt om.
    4. Häll blandningen i formen. Täck över med plastfolie och låt formen stå i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natten.
    5. Ta bort plastfolien och stjälp upp kakan på ett serveringsfat. Lossa först formens kant, sedan botten och papperet i formen.
    6. Skär kakan i bitar och servera.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben