Rysk pasha

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag

Det finns många recept på pasha, dethär är min variant som jag tillagar varje år till Pasha (Påsksöndagen).

Ingredienser

  • 500 g kvarg
  • 1 äggula
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g smetana
  • 1 dl socker
  • 1 citron
  • Russin
  • Mandelflarn
  • Jordgubbar
  • Kiwi
  • Instruktioner

    1. Blanda kvargen, smetanan, den vispade grädden, sockret och äggulan. Tillsätt russin och mandelflarn efter behag. Tillsätt till sist rivet skal från citron samt citronsaften.
    2. Vissa föredrar en torrare pasha, andra en mindre avrunnen variant. Själv brukar jag ta en plastlåda (t.ex. från glass) och sticka hål i botten och sedan breda ut pashan i lådan. Ställ lådan på en tallrik och i kylskåpet ett dygn, garnera sedan med jordgubbar (eller kiwi, ananas etc.) och pashan är redo för festbordet. Den andra varianten är att lägga pashan i en kökshandduk och i placera den "hängande" i en bunke, då blir pashan tämligen avrunnen och torrare.

    Liknande recept

    4
    30 min
    10-12
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben