Rysk pyttipanna

Serverar: 4 portioner

En god och annorlunda pyttipanna, som räcker till många.

Ingredienser

  • 4 portioner ris (ej jasminris)
  • 1 st buljongtärning
  • 400-500 g blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 4 st rödbetor
  • 2 st saltgurkor
  • 1 st grön paprika
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ev kapris
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Koka riset med buljongtärningen. Bryn den hackade löken och färsen och blanda detta med riset.
    2. Hacka rödbetor, saltgurka och paprika och rör ihop med resten. Häll ev på lite rödbetsspad för färgens skull. Krydda med salt och vitpeppar och ev lite kapris.
    3. Servera varmt med en sallad och ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben