Rysk pyttipanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Detta recept fick jag med Matexpressen som vi abonerade på i början av 90-talet. Sedan dess har pytten följt med, antagligen det enda....

Ingredienser

  • 3 dl jasmin eller basmatiris
  • 450 g nötfärs
  • 1 tsk curry
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl hackad persilja
  • Tillbehör
  • Saltgurka
  • Kapris
  • Fransk senap
  • Rödbetor
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningen. Fräs färs i olja tillsammans med curry och vitlök. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver häll på vatten koka 10 min.
    2. Blanda färsen med riset, hackad persilja samt hackad röd paprika och servera med tillbehören. Ställ fram skålar med rödbetor, paprika, kapris, kinesisk soja, saltgurka, fransk senap, curry mm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben