Saffran och morotskaka

Serverar: 12-16 portioner

Mycket god.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 3 ägg
  • 2 morötter, ca 250 g
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping
  • 1 ½ dl Kesella vanilj
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och saffran poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Skala och finriv morötterna. Rör ner det och apelsinskalet i smeten. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Bred Kesella över kakan och låt den stå i kylen till serveringen. Sikta över kanel.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben