Saffransbröd i långpanna

Serverar: 40 portioner

Lätta att göra och underbart saftiga!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 5 dl röd mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 paket saffran
  • 1 dl kesella
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 l vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 200 g mandelmassa, riven
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37 grader och blanda ut med jästen.
    2. Stöt saffran och socker i mortel, blanda med mjölkblandningen. Tillsätt kesella, salt och mjölet, lite i taget. Blanda ihop till en slät deg och låt jäsa i 30 min.
    3. Knåda degen och dela den på hälften, kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär rullarna ca 2 cm tjocka. Det ska bli ca 40 bullar.
    4. Smöra en långpanna och lägg i bullarna, låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 15-20 minuter i nedre delen av ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Amiie88 12 december 2008

    Hej! Hade tänkt testa detta recept men undrar en sak, ska det vara 1,5 dl socker eller?För du har inte skrivit ut måttet, och ska det vara 1,5 liter mjöl eller? // Amie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben