Saffransbröd med kardemumma

Gott!

Ingredienser

  • 250 g kesella
  • 2 pkt saffran
  • 1 sockerbit
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • ½ tsk salt
  • 1,8 l vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör eller margarin
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • Russin
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunken. Smält smör och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll degspadet över jästen. Stöt saffran fint tillsammans med en sockerbit och häll i degspadet. Tillsätt även kesella, socker, kardemumma, salt och mjöl.
    2. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk i 40 minuter.
    3. Baka ut degen i olika former. Lägg bullarna på smorda eller bakplåtspappersförsedda plåtar, låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Garnera med russin.
    4. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader. Om du gör flätor, gräddas dessa 20 minuter i 200 grader.
    5. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. Det blir ungefär 30-40 bullar eller 4 flätor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben