Saffransbullar i långpanna

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Enkla, goda,saftiga och går fort att baka

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 200g smör el margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1.5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 11-13 dl vetemjöl
  • 1 påse saffran
  • 2 dl russin
  • Fyllning
  • 125g smör el margarin
  • 1 dl strösocker
  • Hackad mandel el flagad mandel
  • 150g riven mandelmassa
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Smält smöret, lös upp saffran,värm mjölken och smöret till 37grader, smula sönder jästen och tillsätt sockret och bakvätskan häll i salt och vetemjöl. OBS degen ska vara lös. Jäs degen i 30 minuter. Bred ut den i långpanna och jäs ytterligare 30 minuter. Smält smöret till fyllningen och häll i sockret. Bred det på degen strax innan gräddning. Strö riven mandelmassa, hackad mandel och pärlsocker på och grädda i 10-15 minuter i 225 graders värme. Låt kallna och skär i rutor. Går jättebra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben