Saffransbullar med kokos

Serverar: 40 portioner

Lite annorlunda lussebullar till lucia.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl Dansukker strösocker
  • 1/2 dl Dansukker vit Sirap
  • 1/2 g saffran
  • 2 krm salt
  • 12-13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 dl Dansukker ljust muscovadoråsocker
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Dansukker florsocker
  • Tillbehör
  • Folie- eller pappersformar
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till cirka 35°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig.
    2. Tillsätt socker, sirap, saffran och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 20-30 minuter.
    3. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med uppvispat ägg. Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen. Låt jäsa i 20 minuter på dragfri plats.
    4. Grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
    5. Dofta över lite florsocker innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lenajeanette 28 januari 2009

    Dessa var goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben