Saffransgravad lax

Serverar: 8 portioner

Egen saffransgravad lax blir vackert och en garanterad succé på julbordet. Receptet är beräknat för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé.

Ingredienser

  • 1½ kg Norsk laxfilé, med skinn
  • ½ dl salt
  • 1 dl socker
  • 1 msk vitpeppar
  • 1 g saffran
  • 3 msk Pernod
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • Instruktioner

    1. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den.
    2. Skölj laxfilén i kallt vatten och torka den väl.
    3. Stöt saffran, vitpeppar, stjärnanisen och fänkålsfrön fint i en mortel. Tillsätt socker och salt i kryddblandningen, blanda väl.
    4. Gnid in blandningen på laxens köttsida. Droppa Pernod över laxen.
    5. Låt laxen vila i rumstemperatur tills blandningen börjat smälta, minst en timme.
    6. Förvara laxen kylskåpskallt minst ett dygn.
    7. Receptet är beräknade för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben