Saffransmarinerade kycklingspett

Serverar: 4-6 portioner

Att grilla hela kycklingfiléer kan lätt bli torrt, men till grillspett passar kycklingfilén perfekt. Saffran, apelsin och paprikapulver ger både god smak och färg.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • Grillspett
  • Marinad
  • 2 msk olivolja
  • ½ pkt saffran
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • 2 msk pressad apelsin
  • Instruktioner

    1. Portionerna är räknat som bufféportioner.
    2. Blanda ingredienserna till marinaden. Skär kycklingköttet i kuber och vänd ner i marinaden. Låt kycklingköttet marinera minst 2 timmar.
    3. Om du använder grillspett av trä, lätt dem i blöt i kallt vatten så bränner de inte så lätt. Trä upp kycklingköttet på spetten.
    4. Grilla spetten runtom på utegrillen tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben