Saffransmarinerade kycklingspett
Att grilla hela kycklingfiléer kan lätt bli torrt, men till grillspett passar kycklingfilén perfekt. Saffran, apelsin och paprikapulver ger både god smak och färg.
Ingredienser
500 g kycklingfilé
Flingsalt
Nymald peppar
Grillspett
Marinad
2 msk olivolja
½ pkt saffran
1 tsk paprikapulver
2 pressade vitlöksklyftor
Rivet skal av ½ apelsin
2 msk pressad apelsin
Instruktioner
- Portionerna är räknat som bufféportioner.
- Blanda ingredienserna till marinaden. Skär kycklingköttet i kuber och vänd ner i marinaden. Låt kycklingköttet marinera minst 2 timmar.
- Om du använder grillspett av trä, lätt dem i blöt i kallt vatten så bränner de inte så lätt. Trä upp kycklingköttet på spetten.
- Grilla spetten runtom på utegrillen tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)