Saffransmuffins med korinter

Mycket saftiga och lättbakade muffins som inte är så feta tack vare Kesellan.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 paket saffran
  • 1 påse, 75 g Dr. Oetker Korinter
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 1 burk, 250 g Kesella
  • 0,5 dl rapsolja eller 50 g smält smör
  • Garnering
  • Dr. Oetker Kristyr
  • Dr. Oetker Hjärtan
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt saffran, korinter, salt och mjölet blandat med bakpulver. Rör i kesella och olja eller smör. Häll smeten i smorda muffinsplåtar eller stora muffinsformar. Fyll formarna till 2/3 ungefär. Grädda i 180 grader i ca 20 minuter. Njut muffinsen som de är eller garnera med kristyr och Hjärtan när de har svalnat.
    2. Tips! För toppigare muffins, öppna ugnen efter ca 10 minuter och spraya lite vatten på plåten med en blomspruta.
    3. Tips! Stöt saffran i en mortel tillsammans med en sockerbit så löser den sig bättre.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    24
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben