Saffransmuffins med pepparkakssmörkräm

Serverar: 15 portioner

Minimuffins med saffranssmak toppade med pepparkakskryddad smörkräm.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • ½ g saffran
  • 1 ägg
  • 1½ dl rörsocker
  • 0.75 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 bakpulver
  • ½ citron, rivet skal av
  • Pepparkakssmörkräm
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • ½ tsk pepparkakskrydda
  • Sllverkulor eller vita pärlor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Låt smöret smälta i en kastrull. Blanda ner saffran och mjölk.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner smörblandningen.
    4. Blanda mjöl och bakpulver och blanda försiktigt ner i äggvispet. Tillsätt citronskal.
    5. Ställ ut minimuffinsformar på en muffinsplåt. Klicka ner smeten i formarna.
    6. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
    7. Rör smör och florsocker pösigt. Blanda ner äggulan och rör det slätt. Blanda ner pepparkakskryddan.
    8. Klicka eller spritsa smörkräm på muffinsen. Dekorera ev med silverkulor.
    9. Tips: Byt ut pepparkakskryddan i smörkrämen mot rivet citronskal eller stött kardemumma.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    24
    1

    Kommentarer (1)

    evelinamarina 4 december 2012

    Kan man frysa pepparkakskrämen tror du? Eller blir den konstig när den tinar då?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben