Sockerfria saffransmuffins

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saffransmuffins gjorda på havregryn och erytriol (sötningsmedel). Jag har även tillsatt Macapulver, vilket är en stärkande rotsak. Macapulver, som har en ganska kymig smak som påminner om palsternacka, köper du på hälsokost. Den kymiga smaken döljs effektivt av de andra smakerna i detta recept. Som matolja har jag använt druvkärnolja, men du kan använda vilken olja du vill.

Ingredienser

  • 1,5 dl neutral matolja
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 dl mandeldryck
  • 3 st ekologiska ägg
  • 1,5 dl russin
  • 5 dl ekologiskt havregryn
  • 1 dl sötmandel
  • 2 dl erytriol
  • 1,5 msk ekologiskt macapulver
  • 3/4 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln. Spara lite av mandeldrycken och alla russinen till senare. Mixa samman mandeln och alla övriga ingredienser, och låt det stå och suga åt sig vätskan i en timme.
    2. När en timme gått, kontrollera om smeten blivit för tjock, och om den är för tjock tillsätt då resten av mandeldrycken och mixa lite till. Rör ned russinen i smeten. Portionera ut smeten i muffinsformar.
    3. Grädda i 180 grader i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    24
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben