Saffranspäron

Serverar: 8-9 portioner

Perfekt juldessert

Ingredienser

  • 1½ kg päron
  • 3/4 liter vatten
  • 4 dl socker
  • saften av en citron
  • ½ paket saffran
  • ½ tsk kardemummakärnor
  • 1 bit kanelstång
  • 1 bit torkad ingefära
  • Instruktioner

    koka lagen i 5 minuter i en stor gryta skala päronen och lägg dem i lagen allt eftersom. sjud under lock tills päronen är mjuka 20-30 min det beror lite på storlek och mognad. lyft upp päronen och lägg dom i en stor glasburk sila lagen och häll den över päronen lägg även i kanelstången och ingefära i burken låt gärna stå några dagar de håller sig i flera veckor om dom förvaras i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben