Elisabeths juldessert med saffranspäron

Serverar: 8 portioner

En äkta julig dessert som får dig i rätt stämning när aftonen nalkas.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • 250 g philadelphiaost eller mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 apelsin, finrivet skal och 1 tsk av juicen
  • 3 saffranspäron
  • 20 pepparkakor
  • Chokladbräck
  • 100 g vitchoklad
  • 2 pepparkakor
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulorna och sockret poröst i en bunke. Vispa upp äggvitorna i en separat skål. Vispa ner färskosten i äggulesmeten.
    2. Vispa upp grädden i en separat bunke. Rör ner apelsinskal och juice i äggulesmeten. Vänd ner grädden och de uppvispade äggvitorna.
    3. Kärna ur och skär päronen i bitar. Smula pepparkakorna grovt.
    4. Häll upp smeten med päronbitar och pepparkakssmulor i glas. Toppa med pepparkakssmulor.
    5. Chokladbräck: Smält och temperera vitchoklad och bred över over head ark och strö över smulade pepparkakor.
    6. Garnera med vit chokladbräck med pepparkakssmulor eller ett myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Matvagott 10 december 2008

    Vad är saffrans päron???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben