Juldessert

Serverar: 2 portioner

Med färdigkokt risgrynsgröt och vaniljvisp gör du snabbt den här desserten.

Ingredienser

  • 2 dl kall kokt risgrynsgröt
  • 1 dl vispad vaniljvisp
  • 8 sötmandlar
  • 100 g färska eller djupfrysta jordgubbar eller hallon
  • 1/2 dl gelésocker multi
  • 1 dl utspädd lättsockrad saft, samma smak som på bären
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln och rör samman gröt, mandel och vaniljvisp. Fördela det i 2 portionsglas.
    2. Fördela tinade och avrunna bär eller färska bär över gröten.
    3. Koka upp saft och gelésocker. Låt det koka 1/2 minut och sedan svalna lite. Täck bären med saften.Ställ desserten kallt i kylskåpet till serveringen. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben