Juldessert!
Servera pannacotta som man gör i Italien, i små kaffekoppar eller glas.
Ingredienser
2 gelatinblad
5 dl mellangrädde
2 msk frystorkat espressokaffepulver
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Ev 2 tsk konjak
Instruktioner
- Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.
- Vispa ihop grädde, espresso och strösocker i en kastrull. Låt koka upp, ta kastrullen från värmen.
- Ta upp gelatinet, rör ner i gräddblandningen så det smälter. Låt grädden svalna, rör i vaniljsocker och ev konjak.
- Häll i små vattensköljda koppar eller glas.
- Låt stelna i kylen minst 5 timmar eller till nästa dag.
Servera direkt ur kopparna.
- Tips!
Pannacotta med choklad: Byt ut espresso mot 1/2 dl kakao.
- Pannacotta med amaretto: Byt ut espresso och konjak mot 2 msk amarettolikör. Minska på strösockret till 1/2 dl.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Pannacotta, kaffe o en cognac i samma glas (kopp) ljuvligt.