Pannacotta med espresso

Serverar: 4-6 portioner

Juldessert! Servera pannacotta som man gör i Italien, i små kaffekoppar eller glas.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl mellangrädde
  • 2 msk frystorkat espressokaffepulver
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ev 2 tsk konjak
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.
    2. Vispa ihop grädde, espresso och strösocker i en kastrull. Låt koka upp, ta kastrullen från värmen.
    3. Ta upp gelatinet, rör ner i gräddblandningen så det smälter. Låt grädden svalna, rör i vaniljsocker och ev konjak.
    4. Häll i små vattensköljda koppar eller glas.
    5. Låt stelna i kylen minst 5 timmar eller till nästa dag. Servera direkt ur kopparna.
    6. Tips! Pannacotta med choklad: Byt ut espresso mot 1/2 dl kakao.
    7. Pannacotta med amaretto: Byt ut espresso och konjak mot 2 msk amarettolikör. Minska på strösockret till 1/2 dl.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (1)

    lazzzzz0 12 januari 2009

    Pannacotta, kaffe o en cognac i samma glas (kopp) ljuvligt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben