Saffranspäron finns att köpa i vissa delikatessbutiker. Hittar du inte dessa går det bra att lägga in själv.
Ingredienser
Saffranspäron
1 kg päron
0,5 l vatten
5 dl strösocker
1 citron, saften
0,5 g saffran
Botten
250 g potatisar, kokta rivna
150 g mandelmassa, riven
150 g smör, smält
1,75 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
0,75 dl kakao
3 ägg
8 saffranspäronhalvor
Chokladmousse
200 g mörk choklad
4 äggulor
4 äggvitor
Ganache
150 g mörk choklad, hackad
50 g smör, rumstempererat
0,75 dl vispgrädde
2 msk strösocker
50 g honung
Kanderade saffranspäron
2 saffranspäronhalvor
2 dl strösocker
Vita chokladryggar
100 g vit choklad, finhackad
1 flaska gul karamellfärg