Saffranspäron

Underbart goda saffranspäron att servera med grädde eller att använda i receptet: Elisabeths juldessert med saffranspäron.

Ingredienser

  • 1 kg päron
  • 1 liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • 1 g saffran (2 pkt)
  • 2 kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • 2 1/2 stjärnanis
  • 1 1/2 torkad ingefära
  • 1 citron till citronvatten
  • Instruktioner

    1. Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar. Lägg dem i citronvatten så att de inte blir bruna.
    2. Blanda vatten, socker och saffran i en kastrull. Koka upp lagen och rör tills sockret har smält.
    3. Lägg i päronen och koka dem i 15- 25 minuter.
    4. Låt svalna och servera med lättvispad grädde eller glass.
    5. Obs! Koktiden beror på storlek, mognadsgrad och sort. Päronen ska vara mjuka vid provstickning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben