Saffransrutor med daim

Serverar: 24 portioner

God mjuk kaka som du bakar i långpannan.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ dl mjölk
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1 paket saffran
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 40 g smör eller margarin
  • 2 1/4 dl florsocker
  • Ev l msk vatten
  • Garnering
  • 1 paket dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. ugn: 175 gr
    2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver, saffran och vaniljsocker, Rör ner det i äggsmeten omväxlande med mjölken. Rör till sist ner det avsvalnde matfettet. Rör till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad långpanna, ca 25x35 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några min innan den stjälps upp och får kallna. Smält matfettet till glasyren och rör ner florsockret och ev lite vatten. Rör till en jämn smet. Krossa daimen. Bred glasyren över hela kakan och strö över daimhacket. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben