Saffransrutor med mandelmassa i

Jag bakar alltid denna till advent. Använder alltid laktosfria produkter i mina bakverk och matlagning. Jag har bakat dessa rutor som muffins. De blev bra. Gräddade dem i 200 grader i 15 minuter i mitten av ugnen. Blev ca 30 muffins.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 5 dl strösocker
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • 150 g mandelmassa
  • 1 påse saffran ½ g
  • 4 dl mjölk
  • 3 uppvispade ägg
  • Kanel
  • Strösocker
  • Pärlsocker
  • Russin
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, vetemjöl, strösocker, bakpulver och russin i en skål (om man inte vill ha russin i behövs de inte).
    2. Riv mandelmassan och blanda i.
    3. Blanda saffran och mjölk och häll i mjölblandningen. Rör ihop.
    4. Blanda ner de uppvispade äggen.
    5. Häll i en smord långpanna.
    6. Strö kanel, strösocker, pärlsocker och russin ovanpå. (Även här kan russin uteslutas).
    7. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    herosmatte 30 oktober 2009

    Det här receptet har jag provat och jag tycker att det är enkelt och jättegott,har frusit in brödet nu som jag ska spara till advent,kommer att göra detta fler ggr!

    Jelena3 29 november 2011

    De här saffransrutorna är hellt underbara! Jag bakade de till fickat på kören. Det var många som tagit om och frågat efter receptet.

    kakan9 8 december 2011

    Jag har gjort muffins av detta recept. Dem blev jättebra. Jag tackar alla som har laddat ner receptet och kommenterat. Tycker det är kul att ni gillar receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben