Jag bakar alltid denna till advent. Använder alltid laktosfria produkter i mina bakverk och matlagning.
Jag har bakat dessa rutor som muffins. De blev bra. Gräddade dem i 200 grader i 15 minuter i mitten av ugnen. Blev ca 30 muffins.
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
8 dl vetemjöl
5 dl strösocker
5 tsk bakpulver
1 dl russin
150 g mandelmassa
1 påse saffran ½ g
4 dl mjölk
3 uppvispade ägg
Kanel
Strösocker
Pärlsocker
Russin
Instruktioner
Blanda smör, vetemjöl, strösocker, bakpulver och russin i en skål (om man inte vill ha russin i behövs de inte).
Riv mandelmassan och blanda i.
Blanda saffran och mjölk och häll i mjölblandningen. Rör ihop.
Blanda ner de uppvispade äggen.
Häll i en smord långpanna.
Strö kanel, strösocker, pärlsocker och russin ovanpå. (Även här kan russin uteslutas).
Det här receptet har jag provat och jag tycker att det är enkelt och jättegott,har frusit in brödet nu som jag ska spara till advent,kommer att göra detta fler ggr!
Jelena329 november 2011
De här saffransrutorna är hellt underbara! Jag bakade de till fickat på kören. Det var många som tagit om och frågat efter receptet.
kakan98 december 2011
Jag har gjort muffins av detta recept. Dem blev jättebra. Jag tackar alla som har laddat ner receptet och kommenterat. Tycker det är kul att ni gillar receptet.
Det här receptet har jag provat och jag tycker att det är enkelt och jättegott,har frusit in brödet nu som jag ska spara till advent,kommer att göra detta fler ggr!
De här saffransrutorna är hellt underbara! Jag bakade de till fickat på kören. Det var många som tagit om och frågat efter receptet.
Jag har gjort muffins av detta recept. Dem blev jättebra. Jag tackar alla som har laddat ner receptet och kommenterat. Tycker det är kul att ni gillar receptet.