Saffransrutor med kanelfras och apelsinrasp

Serverar: 16-20 portioner

Saftiga saffransbitar med kanelfras och rivet apelsinskal på toppen. Godbitarna har en rykande åtgång och är enkla att baka!

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 ¼ dl socker
  • 2 ägg
  • ½ g saffran
  • 3 dl filmjölk
  • 1 msk bakpulver
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Kanelfras
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • Ca 2 msk mald kanel
  • Dekoration
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Rör ut saffranet i filmjölken och tillsätt det i smeten. Vänd ner bakpulver och mjöl i smeten och rör om.
    3. Smörj och bröa en långpanna, ca 20x30 cm. Häll smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta sedan ut den utan att stänga av ugnen.
    4. Rör ihop smör, socker, mjöl och kanel till en smulig massa och strö det över kakan. Grädda kakan i ytterligare 10-15 minuter. Låt den svalna i formen.
    5. Strö rivet apelsinskal över kakan och skär den i rutor med en vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben