Saffransrutor

Serverar: 24 portioner

Lättbakade

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 1/4 dl kesella lätt
  • 1 påse saffran
  • 2 krm salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 3/4 dl socker
  • Ca 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g riven mandelmassa
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl mandelspån, ca 50 g
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervärme. Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan. Tillsätt kesella, saffran, salt, kardemumma, socker och mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa i 15 minuter.
    2. Platta ut degen på en plåt ( 35x25 cm) . Blanda mandelmassa och smör och bred det över degen. Strö över mandel. Låt jäsa ca 30 minuter.
    3. Grädda i 225 grader i 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben