Saffransskorpor med apelsin och pistasch

Serverar: 60 portioner

Knaprigt gula skorpor som smaksätts med apelsin och pistasch. Goda att servera till glöggen!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 1 g saffran
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1½ dl socker
  • 5½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 dl pistaschmandel
  • 1 dl grovt hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Skrubba apelsinen i hett vatten och riv skalet. Tillsätt det tillsammans med saffran.
    3. Blanda de torra ingredienserna med grovt hackade sötmandlar och hela pistachmandlar och vänd ner detta i bunken.
    4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    5. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 100 grader.
    6. Skär längderna i sneda skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna eftertorka.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21
    4.8
    30 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben