Saft av svarta vinbärsblad

Jag har aldrig provat det själv men jag vet andra som har och är nöjda med resultatet. Bra saft att göra om vinbärsskörden slagit fel.

Ingredienser

  • 1½ liter tätt packade fin svarta vinbärsblad
  • 1 liter vatten
  • 1 kg (1,2 liter) socker
  • 2 citroner
  • 1 msk citronsyra
  • ½ tsk bensoat
  • Instruktioner

    Skölj bladen och torka dem i handduk. Lägg dem i en rostfri bunke. Blanda socker och vatten. Koka upp. Skiva citronerna och lägg dem i den kokande sockerlagen. Stö citronsyra och bensoat över bladen. Häll den heta lagen över bladen och rör om. Täck över med handduk och låt stå i 3 dygn. Rör om ibland. Sila saften och häll den på rena flaskor med bra skruvkork. Det blir en ljus saft med mild smak som passar bra som barndryck. Svarta vinbärsblad innehåller C-vitaminer. Späd med vatten och servera med en smal citronskiva och en isbit.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 23 maj 2010

    Den här ÄR jättegod! Den påminner liite om fläderblomssaft och ingenting alls som vanlig svartvinbärssaft men som sagt-god är den :) Jag har inte prövat just ditt recept men ett liknande så om du vågar dej på att pröva i sommar så tror jag inte du blir besviken!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben