2,5 - 3 dl socker per kilo bär. ( 2 liter bär = 1 kg)
Instruktioner
Fyll upp vatten till nivåstrecket i den understa bunken.
Varva bär och socker i den översta bunken.
Ångkoka, det tar för bär 3/4-1 timme, för frukt 1-1 1/2 timme.
Tillsätt 1 kryddmått atamon per liter färdig saft i den mellersta bunken. (se instruktioner på atamon-flaskan)
Töm upp den färdiga saften på väl rengjorda flaskor. (Skölj ur flaskorna med atamon, se atamon-flaskan)
Lycka till!!.
Har precis tappat ur 3.5 l jättegod äppeldricka gjord på ditt recept i safmaja.
kossan25 juli 2009
Har precis gjort 3 liter röda vinbärssaft.
Kanonbra recept.
Tackar så mycket och ha en skön sommar.
Högsta poäng får du av mig
Kladdkakan952 augusti 2010
jag gjorde hallonsaft, och av bärmoset som var kvar tillsatte jag lite mer hallon så blev det sylt! =)
Elisabet622 augusti 2010
Det var ju smart. Blev det bra att göra så? Jag som precis har hällt ut all svartvinbärsmos efter mitt saftkok idag ;-(
rutsynnove25 september 2012
Kan bär mm vara frysta när man stoppar det i saftmajan??? BRÅDIS för svar. (Tyvärr har jag inte beskrivningen till saftmajan kvar och behöver därför Din hjälp.
(röda, svarta vinbär,
Har precis tappat ur 3.5 l jättegod äppeldricka gjord på ditt recept i safmaja.
Har precis gjort 3 liter röda vinbärssaft. Kanonbra recept. Tackar så mycket och ha en skön sommar. Högsta poäng får du av mig
jag gjorde hallonsaft, och av bärmoset som var kvar tillsatte jag lite mer hallon så blev det sylt! =)
Det var ju smart. Blev det bra att göra så? Jag som precis har hällt ut all svartvinbärsmos efter mitt saftkok idag ;-(
Kan bär mm vara frysta när man stoppar det i saftmajan??? BRÅDIS för svar. (Tyvärr har jag inte beskrivningen till saftmajan kvar och behöver därför Din hjälp. (röda, svarta vinbär,