Saft i saftmaja

Tid: 1 timme

Enkelt att göra saft.

Ingredienser

  • 2,5 - 3 dl socker per kilo bär. ( 2 liter bär = 1 kg)
  • Instruktioner

    1. Fyll upp vatten till nivåstrecket i den understa bunken. Varva bär och socker i den översta bunken. Ångkoka, det tar för bär 3/4-1 timme, för frukt 1-1 1/2 timme.
    2. Tillsätt 1 kryddmått atamon per liter färdig saft i den mellersta bunken. (se instruktioner på atamon-flaskan) Töm upp den färdiga saften på väl rengjorda flaskor. (Skölj ur flaskorna med atamon, se atamon-flaskan) Lycka till!!.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    ingegerdb 18 augusti 2008

    Har precis tappat ur 3.5 l jättegod äppeldricka gjord på ditt recept i safmaja.

    kossan 25 juli 2009

    Har precis gjort 3 liter röda vinbärssaft. Kanonbra recept. Tackar så mycket och ha en skön sommar. Högsta poäng får du av mig

    Kladdkakan95 2 augusti 2010

    jag gjorde hallonsaft, och av bärmoset som var kvar tillsatte jag lite mer hallon så blev det sylt! =)

    Elisabet62 2 augusti 2010

    Det var ju smart. Blev det bra att göra så? Jag som precis har hällt ut all svartvinbärsmos efter mitt saftkok idag ;-(

    rutsynnove 25 september 2012

    Kan bär mm vara frysta när man stoppar det i saftmajan??? BRÅDIS för svar. (Tyvärr har jag inte beskrivningen till saftmajan kvar och behöver därför Din hjälp. (röda, svarta vinbär,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben