saft på rallarros

jag gillar att ta tillvara på vad som finns i skog och mark och fick tips om detta recept av en kompis. Gjorde den i förra veckan, jätteenkel att göra och smakar lite som flädersaft.

Ingredienser

  • 15 blomklasar rallarros
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker
  • 2 citroner
  • 50g citronsyra
  • Instruktioner

    Dra loss blommorna från stjälken och lägg i en stor bunke. Skiva citronerna och lägg dem över blommorna. Koka upp vatten, socker och citronsyra och rör tills lagen är genomskinlig. Häll lagen över blommorna och ställ svalt och mörkt i 3 dygn. Sila och häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara i kyl. Späd 1 del saft med 4 delar vatten eller efter egen smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben