Saftig fruktkaka med sultanrussin, russin och tranbär

Serverar: 12 portioner

Det här är en lätt version av en klassisk favorit som är utmärkt god att avnjuta när som helst.

Ingredienser

  • Olja på sprayflaska
  • 3½ dl råsocker
  • 100 g margarin, mjukt
  • 3 dl fint vetemjöl
  • 3 dl fullkornsmjöl av vete
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 2 dl sultanrussin
  • 2 dl russin
  • 2 dl torkade tranbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Spraya en djup kakform, ca 20 cm i diameter, med olja. Lägg 1 dl socker och 1 dl vatten i en kastrull och koka upp under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna.
    2. Lägg margarinet i en mixer tillsammans med resten av sockret och mixa till en porös smet.
    3. Blanda mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt hälften av mjölblandningen och 2 ägg till margarinsmeten och mixa väl. Tillsätt resten av mjölet och de sista 2 äggen på samma sätt. Tillsätt sockerlagen och vaniljpulvret och mixa väl. Häll över smeten i en skål och vänd ner den torkade frukten.
    4. Skeda upp smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda cirka en timme tills gyllene. Låt svalna i formen cirka 20 minuter och låt sedan svalna helt på ett galler. Skär kakan i skivor och servera.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben