Saftig och god kålpudding i lergryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Har alltid ätit denna kålpudding och den är så himla god. Tänk på att alltid blötlägga lergrytan 15 min före användning och ställ alltid in i grytan i en kall ugn

Ingredienser

  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 ½ kg vitkål
  • 1 ½ dl vätska (vatten, mjölk)
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • Smör
  • Ljus sirap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman vätskan med ströbröd, låt svälla ca 10 min. Lägg sedan i köttfärs och ägg och blanda ihop, krydda med salt och peppar.
    2. Hacka vitkålen i små bitar. Lägg ¾ av kålen i botten av lergrytan. Lägg ut köttfärsen som ett lager över och på med resten av kålen.
    3. Ringla över lite sirap och klicka över lite smör. På med locket och in nedre delen av en kall ugn.
    4. Sätt ugnen på 225 grader och låt grytan stå ca 1 ½ tim. Ta sedan av locket och ställ in i ugnen igen så kålen får lite färg.
    5. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (3)

    stunberg 2 april 2011

    God smak men på tok för hård kål! Borde förstekas i lite smör innan den hamnar i grytan. Lät den till o med stå 2 timmar men det hjälpte inte:(

    __cissi__ 19 april 2011

    okej va kontigt, för mig blir det älltid mjukt. Kanske förtora kålbitar eller för lite smör :)

    Cayene 4 oktober 2012

    Jättegod kålpudding!! Jag stekte kålen lite först men mest för att jag tillagade kålpuddingen i min Ultra Pro från Tupperware. Jättesaftig och god blev den!! Jag lyxade till det och tog 1 dl grädde och ½ dl vatten ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben