Har alltid ätit denna kålpudding och den är så himla god.
Tänk på att alltid blötlägga lergrytan 15 min före användning och ställ alltid in i grytan i en kall ugn
Ingredienser
500 g blandfärs eller nötfärs
1 ½ kg vitkål
1 ½ dl vätska (vatten, mjölk)
4 msk ströbröd
1 ägg
Smör
Ljus sirap
Salt
Peppar
Instruktioner
Blanda samman vätskan med ströbröd, låt svälla ca 10 min.
Lägg sedan i köttfärs och ägg och blanda ihop, krydda med salt och peppar.
Hacka vitkålen i små bitar. Lägg ¾ av kålen i botten av lergrytan. Lägg ut köttfärsen som ett lager över och på med resten av kålen.
Ringla över lite sirap och klicka över lite smör. På med locket och in nedre delen av en kall ugn.
Sätt ugnen på 225 grader och låt grytan stå ca 1 ½ tim. Ta sedan av locket och ställ in i ugnen igen så kålen får lite färg.
God smak men på tok för hård kål! Borde förstekas i lite smör innan den hamnar i grytan. Lät den till o med stå 2 timmar men det hjälpte inte:(
__cissi__19 april 2011
okej va kontigt, för mig blir det älltid mjukt. Kanske förtora kålbitar eller för lite smör :)
Cayene4 oktober 2012
Jättegod kålpudding!! Jag stekte kålen lite först men mest för att jag tillagade kålpuddingen i min Ultra Pro från Tupperware. Jättesaftig och god blev den!! Jag lyxade till det och tog 1 dl grädde och ½ dl vatten ;)
God smak men på tok för hård kål! Borde förstekas i lite smör innan den hamnar i grytan. Lät den till o med stå 2 timmar men det hjälpte inte:(
okej va kontigt, för mig blir det älltid mjukt. Kanske förtora kålbitar eller för lite smör :)
Jättegod kålpudding!! Jag stekte kålen lite först men mest för att jag tillagade kålpuddingen i min Ultra Pro från Tupperware. Jättesaftig och god blev den!! Jag lyxade till det och tog 1 dl grädde och ½ dl vatten ;)