Saftig päronkaka

En sockerfri kaka.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl yoghurt
  • 3 ägg
  • ½ dl strösötningsmedel
  • 1 msk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 päron i klyftor
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 175 grader
    2. Smält smöret och låt det svalna. Rör i yoghurten, äggen ett i taget, sötningsmedel och kanel. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet. Bred ut hälften i en smord 1½ liters form. Lägg på hälften av päronbitarna. Upprepa.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Stjälp upp. Dofta över lite sötningsmedel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben