Saftig rulltårta

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 15 minuter

Glutenfri, dessutom! Med en klick grädde och någon frukt blir det en bakelse.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl Pofiber
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 2-2 ½ dl frukt- eller bärmos
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen med sockret till en riktigt tjock och pösig smet. Blanda Pofiber och bakpulver och sikta ner i äggsmeten, rör om.
    2. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna. Grädda på mittfalsen i 250 grader varm ugn i 6-7 minuter till lagom färg.Stjälp upp på sockrat papper. Pensla baksidan av det andra papperet med kallt vatten, så släpper kakan lättare.
    3. Bred ut mos eller sylt och rulla ihop rulltårtan så att skarven kommer nedåt. Låt den kallna inrullad i papper. Kakan går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben